Në fokusin e aktiviteteve dhe botimete tona **In focus of our activities and our editions**
:: Expedition 2013

Conclusion of reconciliation expedition 2013

Konkluzionet e ekspedites se Pajtimit 2013

 

First part Rapport of Reconcilation Expedition 2012

Word

PDF

False allegation of Police against CNR and Gjin Marku

:: Kosova

Bashkejetesa Shqiptaro-Serbe

Albanian-Serb Cohabitation

20 Mars- 20 Maj 2011
Raport i Ekspedites per OSBE/ODIR

20 March- 20 May 2011
Report of Reconcilation Expedition 2011:: Menuja\Menu

0 Cohabitance
0 Legal State
0 Feminist Movement
0 Social
0 Blood feud
0 Politics
0 Integration
0 International Org.
0 Culture
0 Tradition
0 Economic
0 Religion
Aktivitetet tona
Our Activities

20 Maj- 8 Korrik 2005
Ekspeditë e Misionarëve

May 20 - July 8 2005
Expedition of Missionaries

:: Botime\Edition
::Downloads    Edition::Kulture\Culture


Intelektuali i Kombit

0

Nga Sheh Ismail Aga
Si klerik dhe perfaqesues i tarikateve islamike te Shqiperise, ndjej shqetesimin per ate qe, si une edhe ju, po verejme ne jeten tone te perditeshme. Shume njerez, nder ta dhe politikane e qeveritare, kane nje shpirt te pashtruar, lakmitar, te prirur ne mashtrime dhe te etur per ngjarje tragjike. Njerez te tille, te dale nga rruga e zotit, e kane mbushur jeten tone me hidherime, mallengjime, krime, vuajtje dhe brenga saqe shpesh degjojme qe nevojtare e te vuajtur, nena qe iu vidhen femijet apo prinder qe iu vriten djemte, shkojne aq thelle ne deshperim, sa te mallkojne oren qe i ka lindur, fatin e zi qe i mban te gjalle e te lakmojne para kohe jeten e te vdekurve. Keta mekatare, sundimtare te shoqerise sone, edhe pse jane me origjine e gjak shqiptare nuk gjenden ne rrugen e drejte te luftes dhe perpjekjeve per mireqenie e begati. Ata ndjenjat bujare i kane shtypur dhe per ta jeta eshte nje llogjike e ftohte, mbasi asgje nuk e masin me shpirt por me shifra tregtari, te humbjes dhe fitimit. Njerez te tille jane dhe ata fetare te rreme ose edhe te veshur me petkun e fese, qe hiqen si klerike, por ne fakt jane mashtronjes, te cilet nen masken e fese genjejne njerezimin ose e perdorin fene per karriere dhe nevoja personale. Por per keto qe them nuk mund te me bejne te jem dakort me disa qe thone se per gjithška e ka fajin shtetit, se po ndrruam kete apo ate qeveri " na del pranvera e lumtur" . Une jam me idene themelore se asgje nuk mund te arrihet me te vertete pa u edukuar me pare njeriu. Pra eshte vete njeriu qe ka nevoje te kurohet me pare se sistemi mbasi NJERIU I KEQ E KTHEN DHE SISTEMIN ME TE MIRE NE TE KEQ. Me ket dua te them se shqiptaret pa edukuar me pare kete pjese te shoqerise, nuk duhet te lypin as te presin me kot nga bota, keshtu siš jemi nuk mund te shkojme drejt šerdhes se lumturise dhe qyteterimit te vertete.

:: Gjakmarrja / Blood Feud

Gjakmarrja ne Keshillin e Sigurimit te OKB

Blood feud in Sicurity Council of UN

Leter per
BAN KI-MOON

PDF

Letter
to BAN KI-MOON

PDF

:: Church decree
Statement about the decree of the Catholic Church for the excommunication of citizens who commit murder for revenge and blood feud.
:: Kultura e Ligjit/ The culture of Law
Kultura e Ligjit
Raport i takimit te Komitetit te Pajtimit Mbarekombetar me perfaqesuesit e komunitetit e faktoreve te shoqerise Per Kulturen e Ligjit dhe Shtetin e se Drejtes Perballe Krimeve Kunder Jetes


The culture of Law
From the meeting of Committee of Nationwide Reconciliation with representatives of the community and social factors. About the culture of law and rule of Justice in facing crimes against human life

:: Information
Rreth Nesh
About us


Aktivitete
Our Activities

 
::Bashkëpuntorë/
Partners

   

Cmimi i Virtytit
Award of Virtue


RRJETI PËR DEMOKRACI DHE SHTETIN E SË DREJTËS

NETWORK FOR DEMOCRACY AND STATE OF RULES OF LAW

PROMEMORIE

MEMORANDUM

Për ndryshimet politiko-shoqërore
For the politico-social changes