Në fokusin e aktiviteteve dhe botimete tona **In focus of our activities and our editions**
:: Expedition 2013

Conclusion of reconciliation expedition 2013

Konkluzionet e ekspedites se Pajtimit 2013

 

First part Rapport of Reconcilation Expedition 2012

Word

PDF

False allegation of Police against CNR and Gjin Marku

:: Kosova

Bashkejetesa Shqiptaro-Serbe

Albanian-Serb Cohabitation

20 Mars- 20 Maj 2011
Raport i Ekspedites per OSBE/ODIR

20 March- 20 May 2011
Report of Reconcilation Expedition 2011:: Menuja\Menu

0 Cohabitance
0 Legal State
0 Feminist Movement
0 Social
0 Blood feud
0 Politics
0 Integration
0 International Org.
0 Culture
0 Tradition
0 Economic
0 Religion
Aktivitetet tona
Our Activities

20 Maj- 8 Korrik 2005
Ekspeditë e Misionarëve

May 20 - July 8 2005
Expedition of Missionaries

:: Botime\Edition
::Downloads    Edition::Kulture\Culture


Intelektuali i Kombit

0

Nga Mons.\Monsignor Angelo Masafra
... Ne sfondin e ... ngjarjeve, njerezia jone e shkrete eshte tronditur nga urrejtja, terrorizmi, nga deshira rrenqethese per te shkaterruar ēdo gje, per tu hakmarre. Kemi prekur fundin e pasigurise, kemi ne sy forcen thermuese te se keqes qe po na shkaterron: mendoj Palestinen, Betlehemin, mendoj luftrat e shumta etnike ne bote, 11shtatorin, New Yorkun e Washingtonin, Afganistanin; por Papa na siguron: e keqja nuk e ka fjalen e fundit ne ngjarjet njerezore dhe zoti di te nxjerre frutet me te mira edhe nga nje toke e thate. Cila eshte rruga qe te ēon ne rivendosjen e plote te rendit moral e social qe kaq barbarisht eshte dhunuar?.....vetem duke u bashkuar mes tyre drejtesia dhe falja. Shtyllat e paqes jane drejtesia dhe falja..

NEVOJA E FALJES
Para se ajo te jete nje fakt shoqeror..eshte nje akt personal. Falja e ka seline ne zemer te secilit. Ajo eshte nje akt njerezor: secili gabon dhe e deshiron faljen. Falja eshte para se gjithash nje zgjedhje e zemres qe shkon kunder instiktit spontan te shpagimit te se keqes me te keqen. Kjo zgjedhje ka rrenje ne zotin, ne krishtin e gozhduar ne Kryq. Falja ka, pra, nje mase e nje rrenje hyjnore. "Falja mund te duket dobesi. Ne te vertete, qofte per ate qe fal, qofte per ate qe e pranon faljen, supozon nje force te madhe shpirterore dhe nje kuraje morale me te gjitha provat.

:: Gjakmarrja / Blood Feud

Gjakmarrja ne Keshillin e Sigurimit te OKB

Blood feud in Sicurity Council of UN

Leter per
BAN KI-MOON

PDF

Letter
to BAN KI-MOON

PDF

:: Church decree
Statement about the decree of the Catholic Church for the excommunication of citizens who commit murder for revenge and blood feud.
:: Kultura e Ligjit/ The culture of Law
Kultura e Ligjit
Raport i takimit te Komitetit te Pajtimit Mbarekombetar me perfaqesuesit e komunitetit e faktoreve te shoqerise Per Kulturen e Ligjit dhe Shtetin e se Drejtes Perballe Krimeve Kunder Jetes


The culture of Law
From the meeting of Committee of Nationwide Reconciliation with representatives of the community and social factors. About the culture of law and rule of Justice in facing crimes against human life

:: Information
Rreth Nesh
About us


Aktivitete
Our Activities

 
::Bashkëpuntorë/
Partners

   

Cmimi i Virtytit
Award of Virtue


RRJETI PËR DEMOKRACI DHE SHTETIN E SË DREJTËS

NETWORK FOR DEMOCRACY AND STATE OF RULES OF LAW

PROMEMORIE

MEMORANDUM

Për ndryshimet politiko-shoqërore
For the politico-social changes