00355 68 27 37 989 gjin_marku@yahoo.com

Address: Rr. “M. Muça” Pall. 46 Ap. 23 
Tel & Fax: 00355 42 263 126.
Tel 00 355 42 259 124,
Mobil: 00355 68 27 37 989 / 00 355 69 32 38 786

E-mail gjin_marku@yahoo.com, 
www.pajtimi.com
www.reconciliation-al.com

Account Holder: 
KOMITETI I PAJTIMIT MBAREKOMBETAR K61919018E
Account: 0030014473 Albanian ALL
IBAN: AL23202110060000000030014473
SWIFT CODE: SGSBALTX
Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank Sha

Account: 0040014473 EURO
IBAN: AL08202110060000000040014473
SWIFT CODE: SGSBALTX
Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank Sha

Account: 0050014473 USD
IBAN: AL90202110060000000050014473
SWIFT CODE: SGSBALTX
Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank Sha

 

Winners of the
“Award of Virtue”

::Mrs. Nancy Pelosy
::Ms. Antonia Young
::Ms. Doris Pack
:: IRB CANADA
:: Ms. Anna Stjarnerklint
:: Ms. Catherine Jones
:: Ms. Katty Shroff
:: Mr. James Jeffrey
:: Ms. Marion Hoffman
:: Mr. Johan Buwalda
:: Ms. Jennifer BUTZ
:: Ms. Alba Malltezi
:: Mr. Kris De Groote (CEDOCA)

Gjin Marku in TRT World

Gjin Marku in Al Jazeera English

About Us

2020 -2022 Report of the 2 year expedition of the reconciliation missionaries March 2020 Aprile -2022

2020-2022 Raport 2 vjeçar i expeditës së misionarëve të pajtimit Mars 2020 Prill 2022

COMMITTEE OF NATIONWIDE RECONCILIATION:

The creation of the Committee of Nationwide Reconciliation (CNR) was put forward as an idea in the beginning of political pluralism, in the autumn of the 1990, by a group of distinguished intellectuals aiming the prevention of hate and murders between the former politically prosecuted families and former communists’ families, and presented to the public opinion in the meeting this group had with the former President Mr. Ramiz Alia. This initiative was supported by the most renowned representatives of the prosecuted families in Shkodra, who have started their activity as missionaries of nationwide reconciliation since 1991. One year after another they voluntarily realized the reconciliation of hundreds of families involved in enmities. In March 1999, Albanian Parliament approved the Law for the resolution of conflicts via reconciliation by sanctioning the activity of missionaries of nationwide reconciliation even the one using Kanun’s tradition.

Blood feud in Security Council of UN

Gjakmarrja ne Keshillin e Sigurimit te OKB

Leter per BAN KI-MOON

Letter to BAN KI-MOON

The National Reconciliation Committee declares that everything that is said on the Internet against the activity of this Committee and its chairman Gjin Marku is disinformation of organized crime and terrorism. We request that local and international institutions distance themselves from such disinformation and false opinions. Unfortunately, some immigration offices and courts have fallen victim to these disinformations, making completely unjust decisions that have brought serious consequences to people's lives.

Emigracioni nga gjakmarrja Kerkese per shenjterin e tij Papa Franeskun

Shenjtërisë së Tij PAPA FRANÇESKUT.

Selia e Shenjtë Vatikan – Romë

Tirane Dt. 7 korrik 2014

PËR NJOHJE E SHQYRTIM

Gjykatës Evropiane të Drejtave të Njeriut

Parlamentit dhe Komisionit Europian

Asamblesë së Kombeve të Bashkuara

Kryeministrave të vendeve anëtare të OKB-së

Shumë i dashur Atë i Shenjtë.

Misionarët e pajtimit e të paqes nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Mali i Zi ju drejtohen me falënderimin më të përzemërt për vizitën që do bëni në shtator në Shqipëri.

Të gjithë shqiptarët, myslimanë e të krishterë, ndjekin me dashuri mesazhet Tuaja sepse familjet shqiptare i kremtojnë së bashku festat fetare, Krishtlindjet, Bajramin e Pashkët. Me rastin e Krishtlindjeve të vitit 2013, katedralja e Shën Palit në Tiranë ishte e mbushur me besimtarë myslimanë nga të gjitha krahinat. Hoxha i Prizrenit atë ditë në Katedrale mbajti një fjalë që u dëgjua me respekt e dashuri nga të gjithë të pranishmit. Shqiptarët, një nga popujt themelues të Krishterimit, kanë kultivuar në traditën e tyre dashurinë për kulturën, racën e fenë e tjetrit si dhe respektin për lirinë dhe të drejtat e njeriut. Këto vlera vazhdojnë ti ruajnë edhe si obligim ndaj kushtetutës së tyre të lashtë, Kanunit, që së bashku me gjuhën, prejardhjen Ilire dhe Eposin bëjnë një pasuri me vlerë për trashëgiminë e Evropës.

 

Emigration because blood feud – Request to Holiness Pope Francis

For exposition and consideration:

European Court of Human Rights
European Parliament and European Commission
General Assembly of the United Nations
Prime Ministers of member countries of the United Nations

Dearest Holy Father,

The reconciliation and peace missionaries of Albania, Kosovo, Macedonia and Montenegro send you the heartiest thanks for your planned visit in Albania in September.

Raports, Congress and Memo

Conclusion of reconciliation expedition 2013

Conclusion of reconciliation expedition 2013

Albanian-Serb Cohabitations

Albanian-Serb Cohabitations

Statement about the decree of the Catholic Church for the excommunication of citizens who commit murder for revenge and blood feud.

Statement about the decree of the Catholic Church for the excommunication of citizens who commit murder for revenge and blood feud.

Law and Life

Law and Life

The Nation's Intellectual

The Nation's Intellectual